Virtuális tájékozódási verseny

Kedves Túratársak!

Virtuális tájékozódási versenyre hívunk benneteket! A műfajt nem mi találtuk ki, de annyira megtetszett hogy szeretnénk, ha minél többen kipróbálnák. Ha ismered a tájékozódási túraverseny szabályait nem lesz nehéz dolgod a megoldással. Ha, nem ismered, hamar beletanulhatsz. A lényeg a térképismeret, a tájékozódás, a megfigyelés és logika. 

A játék, végéhez ért. Az eredmények:

1. 008 - Molnár Éva 88+1 pont; 
2. 009 - TA92 85+3,5 p
3. 002 - Béres Szabolcs /Nagy Dorottya 80+3 p
4. 003 - Hárer László 75 + 0 p
5. 006 - KN 70 + 2,5 p
6. 004 - Csuth Tamás 68+1 p
7. 001 - maci46 
8. 007-  Bencze
9. 005- KL
10. 010- buli32
A megfejtést nem publikáljuk, mert további megfejtéseket várunk, az értékelt feladatlapokat ezután is visszaküldjük  a helyes válaszokkal minden beküldőknek.
 Jó szórakozást: CSL

 

Bővebben: Virtuális tájékozódási verseny

Virtuális Tájékozódási Verseny

 

 

 

Kedves Túratársak!

 

Virtuális tájékozódási versenyre hívunk benneteket! A műfajt nem mi találtuk ki, de annyira megtetszett hogy szeretnénk, ha minél többen kipróbálnák. Ha ismered a tájékozódási túraverseny szabályait nem lesz nehéz dolgod a megoldással. Ha, nem ismered, hamar beletanulhatsz. A lényeg a térképismeret, a tájékozódás, a megfigyelés és logika.

A játék:

Adott egy térkép (északi tájolású, vonalas aránymértékkel, 10 m-es szintvonalakkal és 100 m-es alapszintvonallal), harmincnyolc érintési pont (ha valaki a valóságban is bejárná a rajt-cél megadásával) és van ötvenhét betűkombinációval jelölt fénykép. A menetutasítás, kövesd a térképen lévő pontokat sorrendben, a rajttól, a célig, és old meg a feladatokat. A kitöltendő feladatlap, a térkép és a képek az alábbi link segítségével érhetők el.

https://drive.google.com/drive/folders/115-W3e4JPRngw_QTfVpVDusinLNSc5Mv?usp=sharing

Feladatok:

  1. A térképen lévő számozott pontokhoz kell megtalálni az ott elhelyezett bójáról készült képet. Minden számozott ponthoz tartozik egy, és csakis egy betűkódos kép, a táblázatban a sorszám melletti cellába írd be a helyes kódot.

A sorszám melletti kör középében lévő pont jelöli a bója pontos helyét (ez a klasszikus tájékozódási versenyben a tűvel kiszúrt helyet jelöli). A képek között van tévesztő bója is, ami a pont közelében van, de a térkép és a kép összevetésével ez kiszűrhető. Minden kép, a bójától tíz méterről lett fényképezve, a betűkód második tagja azt az irányt jelöli amerről a kép készült (segítség az azonosításhoz: https://www.google.hu/intl/hu/earth/, https://www.termeszetjaro.hu/mobile/hu/tourplanner/). 2 pont jár egy-egy jó válaszért, 2 pont levonás jár a tévesztésért (az üres mező is tévesztésnek minősül) 3 kép van, mely olyan bójáról készült, aminek a helye nem szerepel a térképen, a három db helyes kód bónuszként további 2 pont.

  1. Meg kell találni a tengerszinthez viszonyított legmagasabb és legalacsonyabb pontot. A helyes válasz 2-2 pontot ér, a tengerszint feletti magasságok megadása további 1-1pont.

  1. Hány méter a szintkülönbség a 27. és a 8A pont között 3pont (+/- 5m)

  1. Irányszög mérése: A legmagasabban lévő pontirányszöge, a célból (É>K 360°) +5 pont,

a legkeletibb pontirány szöge a legnyugatibb pontból (É>K 360°) +3 pont. (Az eltérés +/- 5° lehet)

  1. 5 jutalompontért: a túra teljes minimális hossza, (km) (csak a térképen jelölt utakon mérve), teljes szintemelkedés (m) (+/- 0,5km; +/- 20m)

A letöltött feladatlapot a benne lévő utasításoknak megfelelően kell kitölteni. (átnevezni a fájt!!!)

A kitöltött feladatlapokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük visszaküldeni május 31-ig.

A beérkezett feladatlapokat értékeljük, a megszerzett pontok alapján sorrendet állítunk fel, a feladatokra kapott pontok összértéke alapján. Pontegyenlőség esetén kapnak a bónuszpontok jelentőséget. A végső sorrend olvasható lesz a honlapunkon. Aki hozzájárulását adja (ezt az elektronikus levélben kérjük jelezni) névvel, aki nem járul hozzá a beérkezéskor kapott számmal (melyet a visszaigazoló levélben küldünk) szerepel a listán.

Segítséget kérhetsz a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Kellemes időtöltést kívánunk: Pentele TE

A kiírásban szereplő fájlok a Pentele Természetjáró Egyesület tulajdonát képezik, a másoláshoz és egyéb helyen történő felhasználáshoz az egyesület engedélye szükséges (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

 

Túraterv 2020 Pentele Természetjáró Egyesület


Túraterv 2020.

(A pirossal szedett túrákra már nem lehet jelentkezni.)

Január 23-27. Magas-Tátra, Zakopane

Utazás: személyautókkal

Szállás: Panzióban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Szállásdíj: 4 éjszakára, félpanzióval 33.600,-Ft/fő

Túrák: lovasszánnal, és gyalog a legnépszerűbb völgyekbe, felvonóval a Gáspár csúcsra, siklóvasúttal a Gubalovkára, esténként a síugró VB megtekintése, szánkózás a panzió melletti domboldalon.

...

Bővebben: Túraterv 2020 Pentele Természetjáró Egyesület